طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت در نجف آباد

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت به ساخت و راه اندازی صفحات سایت گفته می‌شود که معمولا این کار با کدنویسی به زبان‌های مختلف برنامه نویسی و یا با استفاده از قالب‌های آماده انجام می‌شود. در آغاز، وبسایت‌ها با استفاده از زبان HTML نوشته می‌شدند و پس از آن با پیشرفت وب، طراحی‌ با استفاده از جدول‌های پنهان در صفحه و زبان HTML  منسوخ شد و استفاده از زبان CSS روی کار آمد. به زبانی ساده‌تر تعریف طراحی سایت عبارت است از ساخت صفحات وب یا ریدیزاین و بهینه سازی سایت‌های قدیمی که در بستر اینترنت انجام می‌شود.

 7 موضوع اساسی در طراحی وب باید بدانیم

 

  1. تفاوت طراحی وب و توسعه وب
  2. اصول طراحی وب‌سایت
  3. چیدمان وبسایت
  4. اجزای مهم در طراحی وب
  5. المان‌های بصری در طراحی وب
  6. نگهداری از وب‌سایت
  7. بهترین منابع الهام برای طراحی وب‌سایت

طراحی سایت در نجف آباد

تفاوت طراحی وب و توسعه وب

اولین چیزی که باید در بحث طراحی وب مشخص کنیم تفاوت بین طراحی وب (Web Design) و توسعه وب (Web Development) است چون این دو به طور معمول با یکدیگر اشتباه می‌شوند.

طراحی وب مربوط به ظاهر سایت می‌شود. یک طراح وب وظیفه دارد تا ظاهر وبسایت را طوری طراحی کند که مخاطب به وبسایت جذب شود.  ما در ادامه به شکل مفصل به این بحث خواهیم پرداخت.

توسعه وب مربوط به پایه و بدنه وبسایت می‌شود. یک توسعه دهنده وب وظیفه دارد تا اسکلت یک سایت را طراحی کند و هرچه اسکلت این سایت اصولی تر و قوی‌تر باشد کار با آن وبسایت راحت‌تر خواهد بود. بخش توسعه وب سایت از طریق کدنویسی انجام می‌شود.

حالا به طور مختصر به زبان‌های برنامه نویسی اصلی در طراحی و توسعه وب می‌پردازیم:

 

  • Html یک زبان برنامه نویسی است که برای ایجاد بخش ظاهری (فرانت اند) وب‌سایت ها استفاده می شود. از این زبان برای نوشتن ساختار و استخوان بندی سایت  استفاده می‌شود.

 

  • CSS یک زبان برنامه نویسی (یا بهتر بگوییم استایل دهی و نشانه گذاری) است که تمام اطلاعات مهم ظاهری یک وب‌سایت را در خود دارد CSS و Html در کنار هم کار می‌کند تا مدل ظاهری سایت از جمله طرح اصلی فونت و سایر عوامل ظاهری وبسایت را تعیین کنند.

 

  • CMS یا سیستم مدیرت محتوا یا سایت ساز، یک نرم افزار است که محتوای دیجیتالی وب سایت را مدیریت می کند. با داشتن امکانات و اطلاعات اولیه در خصوص CMS ها هر کسی می‌تواند یک وبسایت خوب را بدون نیاز به داشتن دانش توسعه وب و کدنویسی طراحی کند.

برای طراحی سایت چه ابزارهایی وجود دارد؟

اولین و مهم‌ترین چیزی که برای طراحی سایت یا Web Design نیاز دارید، یک کامپیوتر است. این کامپیوتر یا لپتاپ باید قدرت کافی در اجرای برنامه‌های گرافیکی و کدنویسی را داشته باشد و تا حد امکان در زمان کار خاموش نشود و یا هنگ نکند که زحماتتان هدر نرود. اگر بخواهید بدانید دیگر ابزارها و مهارت‌های اصلی در طراحی سایت چیست، می توان تسلط به زبان‌های برنامه نویسی  و فریمورک‌های مربوطه را نام برد.

طراحی سایت در نجف آباد

انواع طراحی سایت چیست ؟

به صورت کلی سایت‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند، که عبارتند از سایت‌های استاتیک و سایت‌های دینامیک. در ادامه به شما خواهیم گفت که هرکدام از آن‌ها چه ویژگی‌هایی دارند و در چه زمینه‌هایی استفاده می‌شوند.

سایت‌های استاتیک

در قسمت قبل به طور کامل با وظایف بک اند کار و فرانت اند کار آشنا شدید و متوجه شدید که هرکدام چه وظایفی بر عهده دارند. با این مقدمه به توضیح سایت استاتیک می‌پردازیم. در این نوع سایت‌ها تنها قسمت فرانت اند انجام شده و هرکدام از صفحات سایت، جداگانه در سرور بارگذاری می‌شود.

در سایت‌های استاتیک امکان تغییر محتوای سایت توسط مدیر آن وجود ندارد و برای این کار باید یا یک طراح سایت را استخدام کنید و یا طراحی سایت را یاد بگیرید! البته امروزه با توجه به وجود سیستم‌های پیشرفته‌ مدیریت محتوا، مانند وردپرس، استفاده از سایت‌های استاتیک بسیار کمتر شده است. معمولا از این نوع سایت‌ها برای شرکت‌های کوچک و یا سایت‌های معرفی که نیاز چندانی به تغییر محتوا ندارند، استفاده می‌شود.

سایت‌های دینامیک

در سایت‌های دینامیک با توجه به پویایی که دارند، هر دو بخش فرانت اند و بک اند اجرا می‌شود. بک اند در این نوع از طراحی سایت وظیفه پویا سازی وبسایت را بر عهده دارد. پویا بودن سایت به این معناست که تمامی محتوای سایت توسط مدیر سایت قابل تغییر باشد؛ به صورتی که می‌توانید هر روز یک محتوای جدید و متغیر در سایت خود بارگذاری کنید. نمونه این نوع سایت‌ها، سایت‌های خبری و مجله‌ای هستند.

برای خواندن مقالات مرتبط کلیک کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها